Home


1 /
Arkitektur & Design

Ladestation til elcykler

Gottlieb Paludan Architects har udformet en cykelparkeringskælder under Lyngby Station samt en ladestation til elcykler.

I forbindelse med udformningen af en ny cykelparkeringskælder under Lyngby Station, som er en af de mest benyttede i stationer i hovedstadsområdet, er der etableret en opladerstation til elcykler. 
Der er direkte adgang fra cykelparkeringskælderen til perronerne. Det skal gøre det mere attraktivt at cykle samt kombinere cyklen med tog og bus og således være med til at løsne op for biltrafikken i det centrale Lyngby-Taarbæk.

Opladerstationen findes i en aflåst del af cykelkælderen og er udført i en blå opmærksomhedsskabende signalfarve,  som er inspireret af de blåmalede cykelstier i Danmarks lyskryds. Farven skal gøre faciliteterne synlige for cykelkælderens brugere.
Gottlieb Paludan Architects har designet et nyt logo til ladestationen, med en unisex cykel omkranset af en ledning.  
Selve opladerskabene  er aflåste blå standardskabe, som er monteret på væggen. 

Opladerstationen er et pilotprojekt, som DSB overvejer at indføre i resten af landet, hvis det viser sig at være en succes.

 

Projektets lokation