Home


1 /
Interiør & Arbeidsplassutvikling

Kolbotn omsorgsboliger

Gottlieb Paludan Architects Norge har sammen med AFRY leveret alt fra skitse- til detailprojekt på et nyt plejehjem i Kolbotn, Oppegård kommune, Norge.

’Kolbotn omsorgsboliger’ samler 72 ældreboliger, kontorer til hjemmeplejen, et dagcenter for ældre og en specialafdeling for demente i én moderne bygning samt tilhørende udearealer, med stier og mødestier.

Massivtræ bruges som konstruktionsmateriale gennem hele plejehjemmet, både for at skabe en varm og behagelig atmosfære, men også af miljømæssige årsager; træet lagrer CO2, mens det vokser og giver samtidig boligerne en særlig charme og et sundt indeklima. Bygningen er designet som et passivhus med et solidt træstøttesystem. Det gennemtænkte materialevalg bidrager desuden til en god akustik samt et lavt lydniveau.

Det var vigtigt for Oppegård kommune at byggeriet ikke kom til at fremstå som en institution med monotone korridorer og sterile opholdsrum. Byggeriet har derfor fået en utraditionel planløsning. Korridorerne på hver etage er udformet med opholdsrum og en rumlighed, som giver beboerne mulighed for at ’gå en tur’ og mødes indendørs.

Kolbotn omsorgsboliger er blevet tildelt prisen ’Årets helsebygg 2019’ på Nohrcon - "Fremtidens omsorgsboliger og sykehjem".

Prosjektplassering