Home


1 /
Arkitektur

Vækerø Station

Gottlieb Paludan Architects skal i samarbejde med L2 Arkitekter designe Vækerø Station på Fornebubanen i Oslo.

Vækerø Station placeres i et bjerg, og designet tager derfor udgangspunkt i forholdet mellem natur og den nye infrastruktur, som Metroen repræsenterer. Stationen udformes som en lang, kontinuerlig forbindelse mellem to indgange, der er designet til at gengive oplevelsen af at gå ind i og igennem bjerget. Stationen er, fra den ene højtliggende indgang til den anden tæt ved Oslofjorden, bundet sammen af en skulpturel himmel af gyldent metal, der skaber sammenhæng og identitet til stationen.

Det universelle design, intuitiv orientering og god tilgængelighed er prioriteret fra begyndelsen og karakteriserer hele projektet. Indgangene er gjort store nok og skrånende indad, så det skaber god visuel kontakt mellem platform og indgang, og således tages dagslys ned til platformen. Den store platformbredde tillader en naturlig opdeling af overfladen til en aktiv del nær kanten og en passiv del i midten.

Den stille, forstæderlige placering vil være karakteristisk for Vækerø, men byudviklingen langs fjorden til et rekreativt og kommercielt område vil i fremtiden føre til langt flere rejsende.

Projektets lokation