Home


1 /
Arkitektur

Ringsted Torv, Pavillon

Gottlieb Paludan Architects vandt designkonkurrencen om en ny pavillon på Ringsted Torv.

Pavillonen skal give Ringsted Torv et nyt samlingspunkt med appel til både unge og ældre og den skal placeres tæt på Sct. Bendts Kirke og Ringsted Rådhus. Det har derfor været vigtigt i udviklingen af forslaget, at pavillonen formår at omfavne den historiske kontekst og indgå i en arkitektonisk helhed på torvet. 

Den markante konstruktion og den stofligt rige bearbejdning giver pavillonen et karakterfuldt udtryk, der refererer til Rådhusets pergola og samtidig fremtræder som helt sin egen. Den aflange form adskiller Torvet og kirkeplænen i to tydeligt definerede rum med forskellig karakter. Konstruktionen, udformet som et rammeværk beklædt med bronze, udpeger ved sin orientering den øst-vestgående akse fra Torvet mod kirken. Den svagt vifteformede placering af rammerne peger direkte mod kirken og understreger den visuelle forbindelse mellem byrum og kirke. Belægningen fra torvet fortsætter inden for i pavillonen og giver en oplevelse af, at inde og ude hænger sammen.

Gottlieb Paludan Architects vandt førstepræmie i den indbudte designkonkurrence og Slagelse Kommune forestår selv udførelsen af projektet.

Projektets lokation