Home


1 /
Arkitektur

Nørreport cykelstativet

Gottlieb Paludan Architects har i samarbejde med COBE udviklet et nyt pladsbesparende cykelstativ  til byrummet ved Nørreport Station.

Gottlieb Paludan Architects var ansvarlig for alle arkitektarbejder i forbindelse med renoveringen af Nørreport Station, herunder optimering af cykelparkeringen i det travle byrum. 

Cyklerne komprimeres ved at placere to om hver stander, hvorved hjulene overlapper. Den optimale udnyttelse af arealet fås, når cykelstativerne placeres tæt og drejes 45 grader.
Det karakteristiske ved Nørreport Bike Stand er den slanke søjle og cykelbøjlerne bukket i ét stykke i V-form. Cykelstativet kan lokaltilpasses med en eller to bøjler og mulighed for montering af solcellelampe, spot eller en lukket top. 
På Nørreport er cykelstativerne udført i rustfrit stål og solcellelamperne i toppen af cykelstativerne tænder, når det bliver mørkt og står som tusind stjerner på række og geled, mens spots i andre cykelstativer oplyser undersiden af de skyformede cykeloverdækninger.
Cykelstativerne er placeret i nedsænkede bede af beton, som sikrer flow og sigtelinjer på stationspladsen.

Gottlieb Paludan Architects og COBE modtog i 2015 årets Skub-op-pris for det innovative design.

Projektets lokation