Home


1 /
Arkitektur & Design

Ladcykelparkering, Meno

Gottlieb Paludan architects har i samarbejde med Veksø udviklet en subtil og brugervenlig parkeringsløsning til parkering af ladcykler

Københavns kommune udskrev en konkurrence på baggrund af et ønske om en ny parkeringsløsning til ladcykler, som kunne implementeres i gadeforløb og på pladser. Gottlieb paludan Architects var blandt de to deltagere, som blev udvalgt til at videreudvikle et  designforslag.

Cykelparkeringsstativet - eller parkeringskilen - er en ligefrem og fleksibel løsning med omtanke for både cyklist, cykel, økonomi og montage.

Det kræver ingen løft at parkere ladcyklen.  Den køres direkte ind over kilen, uden at skulle manøvreres ind i et snævert stativ. Herefter er der nem adgang til låsepunktet, som er placeret hvor man stiger af cyklen. Brugervenligheden sikrer en hurtig afvikling af parkeringen. 

Kilen er udført i højstyrkebeton med kraftige låseankre i rustfrit stål. betonen kan indfarves i et bredt udvalg af farver for lokal tilpasning. 

Den kræver ingen nedstøbning, men limes blot på  fast belægning og efterlader ingen spor, når den fjernes. Ved blødere belægninger såsom grus eller chaussesten, kan  den pålimes en nedgravet plade 

Kilens simple montering og afmontering gør det nemt at sammensætte løsninger, der passer til forskellige steder og deres konkrete behov.. 

Fotos: VEKSØ

Projektets lokation