Home


Projekt

Nyt togværksted til DSB i København

07.09.2021

Gottlieb Paludan Architects har udformet DSBs nye togværksted i København, som nu skal realiseres af MT Højgaard. Værkstedet vil bidrage til mere miljøvenlig togdrift i hele Danmark og til DSBs ambition om CO2-neutralitet i 2030. 

Frem mod 2030 skifter DSB sine nuværende dieseldrevne togflåde ud med nye, hurtigere eltog for at bidrage til en mere klimavenlig togtrafik i Danmark. I den forbindelse skal DSB bygge et nyt værksted i København, der skal kunne tage imod, vedligeholde og klargøre disse nye el-tog. Gottlieb Paludan Architects har været arkitektrådgiver på projektet og har været involveret i opførelsen af alle tidligere togværksteder i Danmark, gennem sit 100-årige samarbejde med DSB.

Gottlieb Paludan Architects’ design har fokus på optimal funktionalitet iht. trafik- og værkstedslogistikken, arkitektonisk udformning og en harmonisk indpasning på stedet. Værkstedet opføres med bæredygtighed og funktionalitet som ledende princip og skal certificeres efter bæredygtighedsstandarden DGNB i kategorien Guld.

Det nye værksted, som opføres på baneterrænet tæt på Københavns Hovedbanegård, bliver på godt 11.000 m2 og forventes at stå klar i foråret 2024.