Home


1 /
Projekt

Åbning af Delft stadsarkiv 

20.09.2017

Stadsarkivet i den hollandske by Delft står nu klar til indflytning.

I april 2014 vandt Gottlieb Paludan Architects i samarbejde med den hollandske tegnestue Office Winhov opgaven om Delfts nye stadsarkiv.

Byens tidligere stadsarkiv var vokset ud af lokalerne og der var brug for større kapacitet. Den nye arkivbygning indeholder depoter, kontorer, en offentlig tilgængelig læsesal samt en café. Udadvendte funktioner er placeret i stueetagen, hvilket bidrager til at synliggøre stadsarkivets offentlige funktion og betydning. Arkiverne er placeret på de øvre etager, hvor samlingen er beskyttet mod vandskade i tilfælde af stormflod eller skybrud. 

Det markante murværk i det nye stadsarkiv henter sit motiv i bogreolen, og bygningens program melder sig således tydeligt i facaden. Samtidigt er facadens murværksrelief en reference til Delfts tradition for rigt bearbejdet arkitektur i tegl.

Arkivet er placeret i udkanten af erhvervsdistriktet Harnaschpolder og orienterer sig mod sin nærmeste nabo, kanalen, samt parken og den gamle bydel på den anden side af vandet. I haveanlægget på bagsiden af arkivbygningen er der afsat plads til eventuelt fremtidige udvidelser.

Læs mere her. 

Bygherre: Gemeente Delft

 

Fotos: Stefan Mueller